cleaned sparkies, checked leads, recharged battery-> still won't start only backfires - Page 2
Close
Login to Your Account
CBR250 Forums - Powered by vBulletin
Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 12 of 12
Like Tree1Likes

Thread: cleaned sparkies, checked leads, recharged battery-> still won't start only backfires

  1. #11
    Senior Biker Lane's Avatar
    Member #
    374
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    The garage!
    Posts
    4,625
    Spraying it into the spark plug holes will achieve next to nothing, have the tank, airbox lid and filter off and spray it directly down the intake trumpets as you crank the engine, no fuel required it will run on aerostart alone if you have ignition and compression.

    Have you checked to see if you have spark? Remove a plug, plug it into its lead, earth the plugs body and crank, remember fouling doesn't just mean there's soot and carbon on the electrode and cleaning it will fix it, when they properly foul the spark begins to emanate right down deep in the plug body where path of least resistance is nowhere near where you want it and will never ignite your mixture.

    Look down the plug while checking for spark.

  2. #12
    Biker tailsy's Avatar
    Member #
    668
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Melbourne
    Posts
    311
    so they all seem to have spark.. still not working.. not backfiring.. just won't work.
    Can carbies stop it from working? That is the one thing I haven't done yet because I can't clean them myself nor know how to do it myself..

    I checked the fuses.. they seem ok.. I replaced the tail brake globes..

    Otherwise, could it be something electrical?

    Why is it that when you remove the tank.. fuel doesn't flow out of the fuel petcock thing.. when it is on 'on'... is it something to do with the vacuum hole bit? I remember that it never did flow out from there.. and the bike was working..

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Similar Threads

  1. My cibby won't start!
    By JRancher in forum CBR250 Forum
    Replies: 11
    Last Post: 29th August 2014, 12:03 AM
  2. MC22 won't turn on. Battery is fine. Help?
    By jzn in forum General Technical
    Replies: 28
    Last Post: 6th March 2013, 08:51 PM
  3. CBR won't start
    By phzar in forum CBR250 Forum
    Replies: 22
    Last Post: 28th February 2013, 08:46 PM
  4. WR450 07 won't start.
    By em sea 19 in forum General Technical
    Replies: 10
    Last Post: 28th September 2012, 04:00 AM
  5. Bike still won't start!! :@:@
    By minhtrii in forum CBR250 Forum
    Replies: 14
    Last Post: 21st January 2011, 03:36 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •